Baconklädd färslimpa av älg i två serveringar

Gjorde en färslimpa av älg. Eftersom älgfärsen är väldigt mager mår den bra av något fett komplement. Den här gången genom att jag klädde en brödform med bacon och klickade i färsen och tryckte till den ordentligt. Färsen hade jag blandat med salt och nymalen vit- och svartpeppar, lite ströbröd i mjölk och ett ägg. Smaksatte sedan med fransk örtkryddblandning (torkad). Gräddade i 200 graders ugn i ca 1 timma. Silade och tog vara på spadet som bildats i formen.

 

Den första serveringen blev med en potatisgratäng som fick göra sällskap med färslimpan i ugnen. Hade smaksatt den med både ädelost och Västerbottenost. Som tillbehör lite picklade rödkål.

 

Till den andra serveringen dök jag ner i frysen och tog upp en påse förvällda kantareller. Fräste de tinade kantarellerna, kryddade försiktigt och strödde lite mjöl över. Spädde med det sparade spadet från ugnsformen samt grädde och smakade av med några droppar vit balsamvinäger. Serverade med sojabönor(edamamebönor) och kokt potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *