Biff a`la Lindström

-rdHSUghEyGGZ3CPQdE7QPktTznIZmtJhbqOzaORoHI

Hade ett pkt nötfärs på över 800 gram. Eftersom vi bara är två i maten delade jag färsen. Den ena halvan får bli kålpudding och den andra hälften biff a´la Lindström. Kålpuddingen återkommer jag till för ikväll blir det Lindström!

Jag blandade färsen med två ägg, liten skvätt grädde samt salt och peppar så grundsmaken och konsistensen kändes bra. Sedan hade jag ICA:s  inlagda rödbetor i tärningar. Vände ner några skedar utan inläggningsspad så att rödbetstärningarna fördelades i färsen. Sedan formade jag portionsstora bitar och stekte i smörolja i medelvarm panna. När biffarna hade fått fin färg vred jag ner värmen så de fick bli riktigt genomstekta på måttlig värme. Jag slog lite vatten i pannan och skakade om lite och sedan hällde jag över skyn genom sil i ett halvlitermått. Höll biffarna varma i pannan på lägsta värmen. Gjorde en liten bottenredning och spädde med skyn, en skvätt grädde, lite kalvfond på flaska och så en skvätt röd balsamvinäger. Smakade av med peppar och salt och eftersom färgen såg lite blaskig ut tillsatte jag lite colorit (färgsoja) och lät såsen småsjuda några minuter.

Serverade biffarna med såsen, ugnsbakade potatisklyftor och morotsbitar (som hade gått i ugnen samtidigt med kålpuddingen) samt en bit saltgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.