Kycklingbröst på ragu av brysselkål och majrova med ugnsbakad potatis.

IMG_1609

Fredagsgott med stekta kycklingbröst som jag först kryddat med salt, persilade och citronpeppar. Hade styckad från bröst med vingar från en hel kyckling. Skar bort vingspetsen, saltade runt om och lät ligga en halvtimme i rumstemperatur innan det blev stekdags. Fräste i smörolja och lät sedan gå färdigt i ugnen där jag tidigare lagt halvor av stor mjölig potatis med olja och flingsalt över.

Gjorde en ragu på halvor av brysselkål och bitar av majrova som stektes tillsammans med några strimlor rökt skinka och salladslök. Hällde över lite grädde och smakade av med salt och nymalen svartpeppar och en skvätt vinäger.

Serverade skivor /bitar av kycklingbröstet på ragun med ett par bitar färsk salladslök på toppen samt den bakade potatishalvan. Jodå en flaska portugisiskt rödvin blev det också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.