Ugnsstekta majskycklinglår på rötter och spetskål med mangoaioli

Ugnsstekt kycklinglår

Är det Påsk så är det, kycklingtema och gula tallrikar fick det bli. Hade köpt en majskyckling från Bjärefågel som jag styckade i bröst och lårbitar. Kryddade med salt och svartpeppar från kvarn och droppade citron över. Körde på ca 200 graders varmluft tills bitarna fått fin färg och blivit genomstekta.

Under tiden som kycklingen gick i ugnen skalade jag och skar morötter och gulbetor i bitar som jag kokade al dente i saltat vatten. Skar ett halvt litet spetskålhuvud i bitar och några rädisor i halvor. Gjorde också en mangoaioli genom att köra ett par msk mango chutney, en skvätt vitvinsvinäger, salt, svartpeppar, en tsk fransk senap, ett ägg och 3-4 dl rapsolja med en stavmixer i den tillhörande höga och smala plastskålen till en tjock och fin aioli.

Innan serveringen stekte jag spetskålen, rädisorna, gulbetorna och morötterna i wokpanna med smör och olja. Lade upp på tallrikarna med kycklinglåret ovanpå och mangoaiolin bredvid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.