Torsk/Skrei med äggsås

fcYFHr3xPgHHhXcak5Oxd-olRoCJKUi9IrG6_0sptCs wM12_gF7UqcGTsUjgfr0d9owSYniNWdegx8EAzBSvQI

Har varit mycket kött ett tag, riktigt längtade efter kokt fisk, det blev en klassiker med äggsås, potatis och morötter.

Tog fram två kotlettbitar av Skrei från frysen. Tinade och saltade lätt på bitarna. Gjorde en koklag på vatten, saften från en halv lime (funkar med citron, vitt vin eller vit balsamvinäger också), salt, kryddpeppar, lagerblad, vitpeppar, morötter i slantar samt lök, jag hade det gröna från purjo! Lät lagen koka under lock ca 20 minuter och lade därefter i fiskkotletterna och lät lagen få ett uppkok, med ett smörpapper över fisken och koklagen sköt jag sedan pannan från värmen och lät den stå i ca 20 minuter medan jag gjorde såsen.

Såsen var en tjock bechamelsås där jag sedan tillsatte ett par deciliter lag från fisken. Smakade av med salt och vitpeppar från kvarn och tillsatte sedan ett par hackade hårdkokta ägg och ett par skedar skuren dill från frysen.

Plockade sedan isär fiskköttet från benen och lade på varma tallrikar tillsammans med såsen, potatis, morötter och en klyfta ekologisk citron. Saknar dock en färskt dillvippa, men vad gör man när det inte finns hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.