Inkokt lax med bakad potatis och romsås

Tillfället gör inte bra tjuven utan också vad som hamnar på menyn en fredagskväll. Köpte några potatisar när jag handlade sist och de var vansinnigt stora, får bli bakpotatis nån dag! Så fick det bli i fredags och då var frågan vad som kan bjudas till det. Hade inkokt lax som jag kört sous vide. Hade kryddat med salt, citronpeppar och dillfrön.

Lät den färdiga laxen gå på eftervärmen i ugnen med potatisen en stund så den blev ljummen. Hade dessförinnan gjort en romsås på löjrom från Vänern blandad med crème fraîche, majonnäs, peppar och en sked hjortronsylt för att bryta in lite sötma i såsen.

Serverade den bakade potatisen som jag skurit och tryckt isär lite, sedan lagt i en sked bregott och därefter romsåsen på det. Laxen vid sidan på lite tunnhyvlad spetskål och ett par tomatklyftor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.