Cerdo tonnato, min variant av en känd italienare!

Hade en bit benfri kotlett från gris som jag kryddade med salt och pepparmix och brynte i en järngryta i smörolja, tillsatte lök och morot i tärningar samt torkad salvia. Lät bräsera under lock på svag värme ett par timmar, vände köttet efter halva tiden. Lät svalna i spadet som bildats under bräseringen. Tog ur köttet ur grytan och lade i plastpåse i kylen. Mixade ihop spadet med morot och löken i järngrytan och hällde över i en burk och ställde i kylen. Såhär långt hade jag förberett sedan ett par dagar tillbaka.

Idag fixade jag till tonfisksåsen såhär: mixade ihop en liten burk tonfisk i olja med ett par skedar av den kylskåpskalla såsmixen, lite pressad citron, några sardellfiléer, kapris och ett par matskedar majonnäs. Smaka av sältan och syran och tillsätt ev mera sardell och/eller citronsaft.

Serverade det kalla köttet skuret i supertunna skivor på wokad salladskål, haricoverts och tomatbitar och den smakrika tonfisksåsen ovanpå med några kapris på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.