Paté/terrin med rostad blomkål och plommonchutney

Hade ett paket ekologisk blandfärs i kylen som jag ville göra något annat än köttbullar eller pannbiffar av. Blandade färsen med ett par skedar färskost med smak av gräslök och vitlök, ägg, salt, svart- och vitpeppar från kvarn och någon dl grädde. Förvällde några stjälkar salladslök. Skedade ned hälften av smeten i en smord brödform, lade ned de förvällda salladslökarna och klickade sedan ned resten av smeten. Dunkade formen i bänken ordentligt så eventuella luftbubblor försvann, lät sedan grädda längst ned i ugnen i 175 grader under ca 1 timma.

Ökade sedan värmen i ugnen till max och rostade blomkål skuren i skivor tillsammans med några zucchiniskivor, kryddad med sellerisalt, lite olja och några smörklickar överst.

Serverade patén/terrinen i skivor tillsammans med de rostade grönsakerna, plommonchutney, machésallad och några tomathalvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.