Pressylta med stekt potatis

-ZOP6Uhxjm9IPecGlHSHhMNeBEL_-3H_XxMDpLXQZxQ

Här är det nog nördvarning. Gjorde en ”typ” pressylta i julas på rimmad fläsklägg och oxtunga som jag kokade och sedan skar i bitar och varvade i form med kryddpeppar, svartpeppar och lite senapsfrön. Eftersom långtifrån allt gick åt fick en bra bit gå ner i frysen. Tog fram syltan från frysen igår, tinade och gjorde därefter ett uppkok, sedan tillbaka i formen med köttet. Tänkte ha som smörgåspålägg. Men jag blev så himla sugen så det fick bli middag ikväll!

Kokade ett par potatisar som jag sedan stekte upp i smörolja, ströbröd, salt, peppar och en nypa socker. Serverade sedan pressyltan i skivor till den nystekta potatisen och en liten fräsch röra på gräddfil (eller creme fraiche), en sked majonäs, lite slanggurka och ett par räddisor i mindre tärningar. Så himla gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.