Senapspanerad skinka med rostad blomkål

Kan man säga att det blev en lite lättare middag ikväll? Tänkte i alla fall det när jag skar upp en melon, lite sallad och en tomat. Men sen bar det iväg som vanligt. Hade en färdigkokt ”helgskinka” som legat i kylen ett tag. Skar rent från fett och skar upp dels som smörgåspålägg men också två kotlettjocka skivor som jag penslade med fransk senap, vände i ströbröd och stekte på medelvärme tills de fick färg och blev genomvarma. Hade också brutit ett blomkålshuvud i större buketter som jag lade i en ugnsform, hällde på smörolja och lite sellerisalt och körde i 225 graders varmluft tills blomkålen fått lite färg och mjuknat något.

Serverade den stekta skinkkotletten med blomkålen, melon, sallad och tomat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.