Traditionell ceasarsallad med kyckling

Hade ugnsbakat några kycklingbröstfiléer som jag först delat på längden och kryddat med rapsolja, salt, citronpeppar och rökt paprikapulver i 175 graders ugn tills de blev klara. Lät också ugnen stå för stekningen av tärningar av flatrökt skinka och stavar av surdegsbröd som jag först penslat med rapsolja.

Mixade ihop en ceasardressing av två äggulor, några sardellfiléer, lite pressad citron, riven parmesanost och neutral olja. Smakade av med salt.

Blandade skuren romansallad och kycklingen i mindre bitar i dressingen, lade upp på djupa tallrikar och toppade med brödstavarna, hyvlad parmesan, de rökta skinktärningarna, ett par tomater och lite persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.