Korv med blomkål och senapsvelouté

Korv av bra kvalité är faktiskt en av mina favoriter. Sen tänker jag ibland varför man oftast ska steka korv? Därför är jag lite motvalls kärring ibland och sjuder korv i lättsaltat vatten med lite lök, lagerblad, svarta och vita pepparkorn. När korven är genomkokt tar jag ur korvarna, silar från lök och kryddor och gör sedan en bottenredning som jag späder med det silade kokspadet. Sen är det bara fantasin som sätter gränser när det gäller smaksättningen. Den här gången tillsatte jag skånsk senap och kokta gula senapsfrön. Blev en hyggligt robust smak på såsen som jag sedan lade ned korvarna i för uppvärmning. Serverade korven med såsen, kokt blomkål, lite sallad och picklade rödlök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.