Kycklingrester blir asiatiska med dumplings och ris.

fullsizeoutput_1f3d

Jag hade några färdigstekta kycklinglår med ben i kylen som fick bli huvudråvara till till kvällens middag som faktiskt fick lite asiatisk tvist. I restförrådet i kylen fanns också ”äppelkål” dvs stekt kål med äpple smaksatt med salt, sirap och stött kummin. Tänkte att det skulle kunna bli en bra fyllning i dumplings. Hade färdiga dumplingsplattor i frysen också.

Dumplings; Tinade de frysta små tunna degplattorna. Mixade äppelkålen och smaksatte med lite mera salt och lite sesamolja till en färsliknande röra. Lade en klick av färsen på varje degplatta, fuktade degen runt färsen och vek ihop till halvmånar som jag sedan tryckte ihop skarven på med en gaffel. Lade sedan på mjölat underlag tills det var dags att sjuda i saltat vatten och servera a`la minut.

Kycklingen värmde jag lite i mikron så det blev lättare att plocka isär från benen. Skar i cm-stora bitar och stekte i kokosolja tillsammans med med en röd lök i strimlor, lite salt och vitpeppar från kvarn och bitar av krossat citrongräs. Hällde sedan över en skvätt grädde och lät sjuda en stund. Tog bort de hårda citrongräsbitarna innan serveringen.

Serverade kyckling- och lökröran med dumplings och nykokt jasminris. Soja och Sambal Oelek som tillbehör efter behag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.