Grillad hälleflundra med ”backojs”, lättfräst svartkål och örtolja.

IMG_1857

Har en liten depå i frysen med skivad hälleflundra så jag tog fram ett par skivor och tinade. Smorde med rapsolja och grillade på het grill 1-2 minuter på varje sida, saltade och vred ett par varv med svartpepparkvarnen och serverade a`la minut med ett potatismos som jag blandat upp med stekta baconstrimlor och bitar av vårlök. Till detta lite snabbfräst svartkål i bitar som jag kryddat med lite flingsalt. Skedade sist över lite örtolja som jag gjort av oliv- och rapsolja som jag värmde upp till ca 100 grader med några kvistar timjan, basilika och en krossad vitlöksklyfta i. Lät sedan stå ett par timmar att dra innan jag silade upp den färdiga örtoljan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.