Köttbullar, rödkålssallad och potatis- och ruccolastomp

Köttbullar med rödkålssallad

Nyss hemkommen efter drygt 10 dagars resa med kryssning i Karibien befinner jag mig nu i en mycket kluven sinnesstämning med matlagningsabstinens, full av inspiration att laga mat med inspiration från Florida, Haiti, Jamaica och Mexico, längtar efter svensk husmanskost och till sist till ”råga på allt” insikten om ett visst behov att hålla igen så översta knappen i byxorna går att knäppa igen! – Phu….!

Medan jag funderar på hur jag skall hantera detta mentala kaos tog jag fram de sista julköttbullarna från frysen, gjorde en rödkålssallad genom att finstrimla färsk rödkål som jag sedan vände ned i en dressing av olivolja, saften av en halv limefrukt, lite honung och salt samt svartpeppar från kvarn. Kokade också ett par potatisar som jag sedan mosade med ett par skedar yoghurt, sköljd och skuren ruccolasallad samt salt och vitpeppar från kvarn.

Serverade de uppvärmda köttbullarna med den kalla rödkålssalladen och potatis- och ruccolastompen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.