Viltlasagne!?

Viltlasagne Viltlasagne1

Idén till den här rätten fick jag från en restaurang i Sundsvall som jag besökte i veckan. Nåja lasagne är det väl inte – för jag hade inga lasagneplattor men ”man tager vad man haver”!

Hade lite av vildsvinssadeln kvar som jag skar i tunna skivor, förkokade vanliga makaroner i saltat vatten halvfärdiga = dvs halva koktiden. Gjorde en ostsås av bottenredning, mjölk och riven medelstark ost. I en smord ugnsform varvade jag de förkokta makaronerna  med de skivade vildsvinsköttet som jag saltade lite på innan jag hällde över de sista makaronerna.  Sedan på med ostsåsen och sist lite riven ost innan formen gick in i 200 graders ugn i ca 20 minuter.

Observera att man med fördel använder färska lasagneplattor istället för förkokta makaroner – om man har sådana hemma!

Serverade ”lasagnen” med lite grönt och körsbärstomat. Kunde haft lite rårörda lingon till också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.