Sjömansbiff

Sjömansbiff Sjömansbiff1

Vet inte riktigt varför det heter sjömansbiff men troligen är det återigen det där med det praktiska att tillreda hela måltiden i en form, fanns ju inte så stora utrymmen i byssan till sjöss!

Jag hade lövbiff av hjort, det går precis lika bra med vanlig lövbiff av nöt. Delade lövbiffarna i mindre bitar, ca 5×5 cm. Saltade och vred några varv med vitpepparkvarnen på båda sidor av köttskivorna och vände i vetemjöl. Stekte lätt i smörolja på båda sidor och lade sen över i en tallrik så länge. Skar rödlök och potatis i tunna skivor och stekte i smörolja och saltade och pepprade lite. Varvade potatis och lök i en smord ugnsform med de stekta köttbitarna så jag fick potatis och lök underst och överst. Hällde vatten i stekpannan och kokade av de goda smackarna som satt där. Smakade av med lite salt och en skvätt röd balsamvinäger. Hällde över skyn i ugnsformen och stekte i 200 graders ugn i ca 45 minuter eller tills potatisen blev klar.

Serverade sjömansbiffen med saltad Västeråsgurka och lite ärtskott över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.