Korvtallrik crossover

Mellaneuropeisk korvtallrik crossover

Här kommer en riktig mellaneuropeisk blandning, polsk korv, tyskinspirerad stekt potatis med rökta skinkstrimlor och lök. hemgjord curryketchup, strimlade gulbetor.

Jag gjorde curryketchupen häromdagen då jag smälte lite råsocker i en kastrull på medelvärme, tillsatte en klick tomatpuré, en skvätt rödvinsvinäger och ett par tre dl passerade tomater, lite worchestersås, soja och ett par msk currypulver. Smakade av med lite salt och kollade av balansen mellan syra och sötma. Lät sjuda 6-8 minuter och hällde upp på varm glasburk.

Jag skalade och skar potatisar mitt itu och skar sedan halvorna i tunna skivor. Skalade lök och klyftade den och strimlade en liten bit flatrökt skinka. Stekte alltsammans i smörolja, först på högre värme så det fick lite färg och sedan på svag värme så potatisen blev färdig. Korven stekte jag lite rufft efter att jag skurit snitt i den så det blir lättare att dela på tallriken.

Sereverade den ”tyska potatisen” med den polska korven, hemgjorda curryketchupen och finstrimlad rå gulbeta. En tjeckisk öl med lite beska fick ackompanjera tallriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.