Långbakade revben med nyskördad sallad

Äntligen kommer lite matinspiration från mig, har varit lite körigt, har fått återfall ……… i arbete, så därför har inte mina inlägg varit särskilt regelbundna under sommaren. Här kommer i alla fall en riktigt god fredagssallad serverad med dressing, långbakade revben och valnötter.

Härligt nyskördad sallad och bondbönor från skördeträff med Slow Food i torsdags kväll hos Ted Oskarsson i Hebo Gård i Sätra Brunn. Därtill ett par tomater, en dressing av majonnäs, crème fraîche, mjölk, riven parmesanost, honung samt salt och peppar. Revbenen hade jag kryddat generöst med sellerisalt och riven torkad ingefära. Körde under eftermiddagen (ca 4 timmar) i 140 graders ugn. En halvtimme innan den gått färdigt i ugnen ripplade jag över lite sirap.

Serverade köttet ljummet på salladen och dressingen och toppade med några skurna valnötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.