Pappardelle med sås av flatrökt skinka och riven parmesan.

 

En räddare i nöden är en bit flatrökt skinka från Carlströms i kylen. Nåväl, nöd är det väl inte direkt eftersom vi kom hem sen eftermiddag igår efter en trevlig vecka i Spanien hos min bror och svägerska. Nöden skulle väl i så fall bara bestå i att vi inte hade lust att handla utan synade kylskåpet som just innehöll en bit flatrökt skinka. Sen det vanliga förstås, gul lök som hackade tillsammans med en vitlöksklyfta, fräste lätt i kastrullen innan jag tillsatte tärningar av den rökta skinkan som fick fräsa med en stund innan jag strödde ytterst lite vetemjöl över och blandade och spädde sedan med grädde och en skvätt vatten. Smakade av med salt, nymalen svartpeppar och några droppar saft av en bit citron.

Kokade pappardelle enligt anvisningar på förpackningen, silade av och blandade med lite rapsolja och serverade på djupa tallrikar med skinksåsen ovanpå, finskuren gräslök och riven parmesanost. Sen hade jag en oöppnad burk med tryffelkräm som jag skedade på min tallrik, jag rysligt förtjust i tryffelsmaken till skillnad från min äkta hälft som fick vara utan den detaljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.