Ja vad gör man när man är fisksugen och bara har en bit torskrygg i frysen, jo kompletterar med några scampi (MSC-märkta förstås) och lite annat smått och gott.
Gjorde en pestolik röra av parmesanost, ruccola och olivolja som jag mixade slät. Skar ett snitt i torskryggen och fyllde med pestoröran, saltade och pepprade, vek ihop och lindade till en rulle i plastfolie. Lade rullen i en plastpåse och körde 30 minuter i 50 graders vattenbad, alltså sous vide.
Fräste hackad lök, vitlök, solroskärnor, sambal oelek efter behag och lite tomatsås. Tillsatte scampi som fick bli genomstekta.
Fräste strimlad morot och några broccolibuketter i smörolja, saltade och skedade över resterna av pestoröran.
Delade torskryggen i två bitar och serverade en bit på varje tallrik med den frästa scampiröran, grönsakerna och potatispuré.