Gott och blandat från havet

fullsizeoutput_1fee

Ja vad gör man när man är fisksugen och bara har en bit torskrygg i frysen, jo kompletterar med några scampi (MSC-märkta förstås) och lite annat smått och gott.

Gjorde en pestolik röra av parmesanost, ruccola och olivolja som jag mixade slät. Skar ett snitt i torskryggen och fyllde med pestoröran, saltade och pepprade, vek ihop och lindade till en rulle i plastfolie. Lade rullen i en plastpåse och körde 30 minuter i 50 graders vattenbad, alltså sous vide.

Fräste hackad lök, vitlök, solroskärnor, sambal oelek efter behag och lite tomatsås. Tillsatte scampi som fick bli genomstekta.

Fräste strimlad morot och några broccolibuketter i smörolja, saltade och skedade över resterna av pestoröran.

Delade torskryggen i två bitar och serverade en bit på varje tallrik med den frästa scampiröran, grönsakerna och potatispuré.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.