Gjorde en vanlig pizzadeg (en nypa jäst, ca 10-15 gram, 1,25 dl ljummet vatten, en nypa socker, knappt 200 gram vetemjöl, 1 tsk grovt havssalt och ett par msk olivolja) som jag knådade i bunken ca 10 minuter. Degen fick jäsa under plastfilm i bunken någon timme, till dubbel storlek ungefär.
Skar en stor gul lök och en spetspaprika i strimlor och fräste på svag värme i olivolja tills löken blev nästan genomskinlig. Kryddade med salt och lite örtkryddor. Tryckte ut degen på bakplåtspapper, bredde ut tomatsås runtom nästan ut till kanterna. Delade en mozzarellaost i bitar och fördelade på pizzan, skedade sist på lök- och paprikaröran och gräddade pizzan i het ugn tills kanterna kändes färdiggräddade.
Serverade pizzan i bitar med färsk babyspenat ovanpå. Avstod dock från pizzasallad, åt stekt vitkål som tillbehör till lunchen 🙂