Köpte färska lasagneplattor och hade ett pkt köttfärs till hands. Så fick det bli lasagne förstås. Började med köttfärssåsen med att bryna hackad lök, vitlök och färsen. Tillsatte salt, vit- och svartpeppar från kvarn och lite malen curry och sist tomatpuré och en burk krossade tomater. Lät sjuda en stund och sen tänkte jag så här. Eftersom både den vita såsen och köttfärssåsen blandas i ugnsformen när den gräddas, varför inte göra en blandad vit- och köttfärssås i ett på en gång. Slog på lite crème fraîche, grädde och mjölk i köttfärssåsen, kokade upp och smakade av med mera salt och peppar och ett par skedar riven parmesanost.
Varvade såsen och lasagneplattorna i en ugnsform och strödde lite riven parmesan över och gräddade i 200 graders ugn i ca 20-30 minuter.
Vips hade jag en lasagne med en kastrull mindre att diska som jag serverade med några piccolotomater på kvist.