God vardagsmat i säsong kan man säga. Blomkålshuvud odlat inom en radie av 5 mil = närproducerat! Bröt ned blomkålshuvudet i bitar och lade i en smord ugnsform. Vispade ihop 1 burk crème fraîche med lite mjölk, riven lagrad ost och lite salt och peppar, hällde över blomkålen, strödde lite ströbröd och mera riven ost ovanpå och körde i 175 graders ugn ca 50 minuter eller tills blomkålen kändes lagom mjuk.
Hade latmasken i mig så jag ställde även in skivor av falukorven i ugnen mot slutet av bakningen av gratängen och körde tills de fått lite yta, vände en gång på skivorna. Ingen stekos eller spis att göra rent efteråt vilken kan vara skönt ibland.
Serverade den gratinerade blomkålen, som med den här tillagningen blev lite grynig i såsen, men inget fel på smaken, med korvskivorna och skivor av tomat och squash som tillbehör.