Räkmacka förstärkt med kycklingfärspaté och potatis

IMG_1877

Gjorde en paté av kycklingfärs som jag blandade med salt och vitpeppar från kvarn, rörde ned 2 ägg och någon dl grädde och lite finhackad chili och en skvätt sweet chilisås. Det blev en ganska lös smet som jag hällde över i en smord avlång form och gräddade i 180 graders ugn till ca 85 graders innertemperatur. Tog ut att svalna och vände sedan upp på folie, slog in och förvarade i kylen. Tänkte att den blir en bra att servera som förrätt till helgen kanske.

Patén kom dock till heders snabbare än så eftersom kära hustrun ville ha räkor till kvällen. Själv tycker jag det blir lite andefattigt att bara sitta och skala räkor och äta bröd till så jag valde därför att servera en kombo till middag. Kantskar ett par brödskivor som jag lade kokt skivat ägg på samt en klick majonnäs, sedan rejält med nyskalade räkor och en dillvippa på toppen. Kokade några delikatesspotatisar som jag serverade på tallriken tillsammans med skivor av den kalla kycklingfärspatén som jag lade på en salladsbädd. Stavar av färsk gurka, picklad rödlök och ett par citronskivor samt en kall sås av yoghurt, majonnäs och finskuren gräslök på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.