Ikväll blev det köttbullar på mager vildsvinsfärs. Jag saltade färsen, rörde om och ställde i kylen ett par timmar för att på så vis påbörja tillagningen. Jag finhackade en gul lök och fräste i smörolja på låg värme så löken mjuknade och blev glansig. Ställde åt sidan för att svalna.
Blandade löken med färsen och kryddade med svartpeppar från kvarn och likaså pyttelite nymald kryddpeppar. Hade alltså inget mera i färsen, varken ägg, grädde eller ströbröd. När jag stekte köttbullarna blev det följaktligen fasta och köttiga bullar som jag gjorde en gräddsås till. Gjorde en bottenredning i pannan som jag stekt köttbullarna i, spädde med grädde och litevatten från potatiskoket. Smaksatte och färgade med soja, röd balsamvinäger, colorit och lite salt och vitpeppar från kvarn. Lade ned köttbullarna i såsen för att värma upp dem inför serveringen.
Serverade köttbullarna med såsen, kokt potatis, inlagd gurka och lite ärtskott på toppen.