Tempurafriterad scampi med kokt jasminris och sweet chilisås.

IMG_1615

Lite asiatiskt ikväll. Hade frysta scampi som jag tinade upp och lät rinna av på hushållspapper. Gjorde en tempurasmet av 8 msk vetemjöl, 4 msk majsstärkelse, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt och vätska i form av öl eller kolsyrat vatten till en konsistens som mest liknar pannkakssmet. Lät stå och vila en knapp timma innan det var dags att fritera. Värmde rapsolja till ca 160-170 grader, doppade räkorna i smeten och lade därefter över i oljan och friterade någon minut tills smeten blev gyllenbrun. Lade sedan på fat med hushållspapper och serverade sedan den nyfriterade scampin med timbal av kokt jasminris med rostade sesamfrön över och sedan en skål sweet chilisås bredvid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.