Piccata går att göra på utbankad kycklingbröst, skinka eller bog av gris. Idag hade jag ett par kycklingbröst som jag först delade genom att klyva varje bröst så det blev fyra tunnare bröstbitar. Lade dem på en skärbräda med plastfolie över och bankade ut dem ordentligt med en kastrull. Kryddade med salt och nymalen vitpeppar, vände i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i en blandning av riven hårdost och ströbröd. Stekte sedan gyllenbruna på båda sidor och lade över i ugnsform och stekte efter och höll varmt i 80 graders ugn.
Tomatsåsen gjorde jag så här; smälte lite socker i botten på en kastrull, tillsatte en burk krossade tomater (går ännu bättre med passerade tomater för då behöver man inte mixa själv) en skvätt balsamvinäger och Kikkoman soja, mixade såsen slät och smakade av med malen spiskummin och en gnutta salt.
Serverade piccatan med såsen, nykokt ris med lite cayennepeppar över, grönsallad och tomater.