Varför inte en lasagne en lördagskväll, hur gott som helst. Här en variant av hjortfärs och med smak av gorgonzola.
Fräste hjortfärs med gul lök i bitar, kryddade med salt och svartpeppar från kvarn och en sked vitlöksolja. Pudrade över lite vetemjöl och rörde om och tillsatte sedan grädde och mjölk. Lät sjuda en stund och smakade av med lite mera salt och peppar, en skvätt vit balsamvinäger och en försvarlig mängd gorgonzolaost (smaksak – går lika bra med annan mögelost också) i bitar. Lät osten smälta och rörde om.
Varvade nu de färska lasagneplattorna och färs- och gorgonzolasåsen, ripplade ner lite passerad tomatsås direkt från flaskan/burken på den andra såsen innan en ny omgång plattor osv. Avslutade med ett lager sås och lite riven ost ovanpå innan jag körde i 225 graders ugn i ca 25 minuter.
Serverade lasagnen med spröda salladsblad från det egna landet och några ekologiska tomatklyftor och en flaska gott rödvin förstås!