Om man bara har lite köttfärs kan man dryga ut med bönor eller kikärtor och göra riktigt goda enchiladas.
Jag hade bara ca 200 gram nötfärs, kändes som en klimatsmart utmaning. Fräste köttfärsen så den blev grynig, tillsatte en påse tacokrydda, vatten och en halv burk kikärtor och lät sjuda tills färsen var klar och den mesta av vätskan kokat bort så det återstod en röra med bra konsistens. Fyllde mjuka tortillabröd med köttfärsröra och rullade ihop och lade i smord ugnsform. När formen var full öste jag över en burk medelstark tacosås och rev ost över. Gratinerade i ugnen tills osten fick lite färg och rullarna blev varma.
Serverade de gratinerade enchiladas med sallad och ringar av spröd och mild rödlök som legat i iskallt vatten en stund. Det blev också ett par lunchlådor så med 200 gram nötfärs till 4 portioner känns det riktigt klimatsmart.