Köttets lustar slår till ibland och jag har en förkärlek till smakrikt framdelskött som jag har behandlat med god framförhållning. Nyplockad Karl-Johansvamp (inte av mig utan av en god vän, Thara Myhrberg, som var snäll och dela med sig) fick ackompanjera högreven.
Jag köpte en fin bit högrev för ca 10 dagar sedan, kryddade den med salt och cajunkryddblandning och vakumpackade. Har legat i kylen sen dess och i morse tog jag fram min sous vide cirkulator där högreven fick gå i sin vakumförpackning i 57-58 graders vattenbad i ca 10 timmar. Tog ut högreven ur vakumpåsen och tog vara på köttsaften som jag gjorde en god sås på. Grillade sedan högreven så den fick lite fin grillyta. Under tiden lät jag några skivor Karl Johansvamp steka i smörolja, saltade och pepprade.
Serverade skivor av den möra högreven med smörslungade delikatesspotatisar, såsen, Karl-Johansvampen, tomat och gurka.