En halv burk Kosterfiskarns Lyxräkor i lag blev grunden till kvällens läckerhet, tycker frun, hon är galen i räkor av alla de slag!
Fräste en hackad gul lök, en riven vitlöksklyfta och en sked (efter behag) Sambal Oelek på svag värme så det fick mjukna ordentligt i pannan. Tillsatte en klick tomatpuré och lite vetemjöl som jag rörde ner ordentligt. Hade under tiden kokat ner räklagen så det återstod ca en fjärdedel och hällde så i den nedkokta lagen och lite grädde samt crème fraîche som sedan fick sjuda lätt under visst omrörning. Smakade av med salt och en skvätt sherry. Kokade pastan enligt anvisningarna och när pastan precis var färdigkokt hällde jag i räkorna i den goda såsen så de bara blev varma.
Serverade pastan med räksåsen över och faktiskt också lite nyriven parmesanost, trots att italienarna säger att det inte passar med riven parmesan till fisk och skaldjur, men det tycker jag!