Köttgryta är aldrig fel, inte ens en fredagskväll. Köpte en bit högrev, ganska planlöst men på något sätt längtade jag nog efter framdelskött från nöt.
Jag putsade och skar högreven i mindre bitar (ca 2×2 cm) och brynte i järngrytan. Lade i grytan vartefter jag putsade och skar i bitar. Tillsatte gul lök, morötter och ett par mindre spetspaprikor i grova bitar. Här är det läge att rensa ur grönsakslådan. Hade också lite rökt fläsk som jag skar i mindre bitar som fick åka med. Tillsatte tomatpuré, en buljongtärning och doftade över ett par msk vetemjöl och rörde om. Hade en skvätt vitt! vin stod i kylen som jag hällde i tillsammans med vatten till bra konsistens. Smakade av med lite japansk soja och färgade med colorit till den rätta köttgrytefärgen. Sen fick grytan småputtra ett par timmar. Mot slutet hade jag också i ett par små palsternackor i bitar och några skedar syltlök också. Smakade givetvis av med salt och svartpeppar.
Serverade med kokt potatis och finhackad persilja – och ett par glas rött!