Festfläsk med puréade rotfrukter och lökreduktion

Stekt fläsk med pureade rorfrukter och lökreduktion

Stekt fläsk till fest, varför inte, jag tror det är många som skulle gilla det framför mera traditionella bjudrätter.

Hade färskt fläsk i skivor som jag skar rent från svål, kryddade med salt, svartpeppar från kvarn och en nypa råsocker och stekte i ugn på varmluft i ca 160 grader. Vände fläskbitarna när de fått färg och bakade den andra sidan tills fläsket gått färdigt.

Skar ett par gula lökar i strimlor, två plommon i bitar och lät dessa fräsa lite lätt i olivolja i en kastrull på spisen. Tillsatte salt och råsocker, en skvätt rödvin och lite soja. Fick koka utan lock tills det mesta av vätskan kokat bort. Smakade av och ställde åt sidan och höll varmt.

Kokade potatis, morötter och ett par bitar rättika i bitar i saltat vatten. När rotfrukterna var mjuka hällde jag ut vattnet, puréade rotfrukterna med stavmixern och smakade av med en klick smör och lite salt.

Serverade det ugnsbakade fläsket på rotfruktspurén med en sked av lökreduktionen och ett par tomatklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.