Kan stekt fläsk vara lyxigt? Javisst, det tycker i alla fall jag, det var lite extra knorr på tillbehöret!
Stekta det rimmade fläsket i ugnen som vanligt. Lade ut på folie i ugnsform och körde på 170 grader varmluft, vände skivorna när de fått färg.
Under tiden skalade jag ett par potatisar och en sötpotatis. Skar vanliga potatisen i mindre bitar och sötpotatisen i lite större bitar (sötpotatisen går annars snabbare att koka). Skalade ett äpple och skar i små tärningar, rörde ihop med en sked fransk osötad senap och lite flytande honung.
När potatisen var färdigkokt hällde jag av vattnet och lät ånga av en stund. Mosade sönder potatisen med en visp, saltade och pepprade och tillsatte en sked bregott. Rörde om och smakade av sältan. Tillsatte sedan äpple- och senapsröran och rörde om ordentligt och höll varmt.
Serverade moset med det stekta fläsket och ett par tomatklyftor. Tänkte servera rårörda lingon till men det glömde jag bort. Smakade bra iaf!