Stekt torskrygg – snabb mat!

mcHF7vz3XZJ2FjSzCSuWTA-kfcRp3XM9bLL1VCN5KlM

Har varit på resande fot och kom hem lagom till kvällen, passerade en butik och köpte en bit färsk torskrygg. Jag skalade några fina fasta potatisar (jag hade Amaldine, en potatisort som jag gillar skarpt), delade dem i mindre bitar för att minska koktiden och kokade i saltat vatten. Medan potatisen kokade tog jag skinnet av torskryggen, behöver man inte göra men hustrun föredrar skinnfri, och saltade lätt på båda sidor. Skar fisken i portionsbitar och värmde stekpannan rätt hårt med lite smörolja. Torkade av fisken med hushållspapper och vred ett par varv med vitpepparkvarn över, stekte bitarna lagom så de fina vita lamellerna i fisken precis lossade från varandra. Hade lite hovmästarsås kvar i en burk som jag vände ner med potatisen. Lade upp på talltik och serverade med en bit citron och ett par kvistar oregano – jo det funkade faktiskt men man kan nog ta lite ärtskott eller en dillvippa istället.

Jo, det är skillnad på snabb mat och snabbmat, det här blev en delikatess av det förstnämnda, med ca 15-20 minuters insats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.