Fiskburgare med potatismos

w3fJ9OJ88Xdwl0OnCDNobOmM_HnJtNw0zRoEDBM8x_Q

Tog fram 1 bit ICA:s torskrygg och en liten stjärtbit av lax från frysen – det drog i fisktarmen igen!

Skar torsk och lax i bitar, mixade tillsammans med ett ägg, en skvätt grädde, salt och vitpeppar från kvarn. Skrapade ur färsen i en djup tallrik som jag ställde i kylen medan jag skalade potatis och kokade i bitar. Hade lite färsk bladspenat i kylen som jag fräste lätt i lite smörolja.

Mosade potatisen med en visp, tillsatte salt, vitpeppar, en klick bregott, lite gräddmjölk. Tillsatte också skuren gräslök i moset som sedan fick stå på värme. Med kallt vatten på händerna formade jag 4 burgare av fiskfärsen och vände dem i ströbröd innan de fick steka på medelvärme några minuter på varje sida.

Serverade burgarna på den smörfrästa spenaten med moset, några tomatbitar och lite sweet chilisås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.