Soppa ikväll, en bit vit fisk från frysen och lite grönsaker från kylen var grunden. Sen hade jag bakat ett gott surdegsbröd under dagen, det smakade heller inte fel som tillbehör till soppan.
Började med att koka av ett par dillkronor som jag hade kvar i frysen från sommarens kräftkalas. Kokade dillkronorna i saltat vatten i ca 5 minuter, sedan silade jag ifrån dillen och behöll buljongen. Skar en potatis i bitar, en röd paprika likaså samt slantade en bit purjolök, en bit stjälkselleri och plattade till och skar en vitlöksklyfta i mindre bitar. Lät alltsammans fräsa lätt i rapsolja en stund, slog över krondillbuljongen, smakade av med lite mera salt och svartpeppar från kvarn och en skvätt vit balsamvinäger. Grönsakerna fick sjuda tills potatisen var nästan färdig. Tillsatte fiskbitarna (funkar med vilken vit fisk som helst) som hade legat uppskurna med lite salt över en stund. Fisken fick sedan bli lagom färdig.
Serverade soppan med lite dill ovanpå och en klick hemgjord aioli. Sedan det goa surdegsbrödet till.