Veckohandlade idag. Det var extrapris på laxfilé så jag köpte en hel sida. Delade den när jag kom hem, en del till frysen, en del saltade jag med lite grovt salt och la i kylen för varmrökning i grillen imorgon. Så blev det lite puts som jag tog reda på för kvällen.
Finhackade de skinn- och benfria putsbitarna som jag räknade med skulle räcka till två burgare. Blandade laxhacket med lite salt, vitpeppar från kvarn, en klick vanlig senap och ett par skedar finskuren dill. Ställde färsen i kylen medan jag skalade och skar en morot, en bit kålrot och en potatis i pyttbitar. Stekte pytten i smörolja och kryddade med salt och peppar. När pytten började bli färdig tillsatte jag grädde som fick koka in i pytten.
Stekte sedan två burgare av den hackade och smaksatta färsen i smörolja, 2-3 minuter på varje sida på medelvärme. Biffarna hade lite svårt att hålla ihop så var försiktiga när ni vänder dem. Man kan få den mera fast om man blandar i ett ägg och lite potatismjöl i färsen men det tycker jag är onödiga tillsatser om man nu inte skall göra en större sats förstås, då kan det vara bra att de inte går sönder så lätt.
Serverade burgarna på rotfruktspytten med ett par tomat- och gurkbitar.