Enbärs- och timjangravad Salmalax

Enbärs- och timjangravad Salmalax

Ett tips om hur man kan grava en bit lax. I mitt fall hade jag köpt den utomordentligt fina Salmalaxen som jag tog hand om på det här viset.

Blandade en halv deciliter av vardera salt och socker och några varv med vitpepparkvarnen. Krossade några torkade enbär i morteln och repade färsk timjan som jag också blandade ner i saltet. Rullade laxfilén i saltblandningen ordentligt och stoppade sedan filén i dubbla plastpåsar som jag sög luften ur och och förslöt med en knut. Lät sedan ligga ett par dygn i kylen där jag vände den ett par gången under tiden.

Jag serverade laxen i tunna skivor på en stekt brödskiva tillsammans med en sallad av skuren mangold och nektarin samt en dressing av saften från en halv lime, en skvätt olivolja, salt och svartpeppar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.