Ostpanerad kycklinglårfilé

jApTXNfL76P0KUc8KLXBs23CVUku3SQs03QW4HftBB0

Efter sillunchen idag blev det en ”snäll” middag. Jag bankade ut kycklinglårfiléerna, mellan plastfolie, med en liten kastrull. Saltade lite och vred några varv med svartpepparkvarnen, vände i uppvispat ägg och sedan i riven parmesanliknande ost. Stekte på medelvärme i teflonpanna. Försökte först med en järnpanna men då fastnade osten i pannan trots att jag hade hyggligt med smörolja i pannan. Till den stekta kycklingfilén serverade jag blomkålsmos. Hade kokat blomkålen i buljongen från bogbladet härom dagen, sedan mixade jag blomkålen och tillsatte en klick creme fraiche, lite bregott och smakade av med salt, vitpeppar och en liten skvätt vit balsamvinäger. Nägra ärtskott och lite reduktion av röd balsamvinäger och socker (balsamicosirap) som smakkontrast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.