Den här rätten går att förbereda kvällen innan medan man slötittar på TV. Lägg kycklingben tätt i en ugnsform, salta, peppra och lägg ett par lagerblad mellan varven. Slå på så mycket raps- eller olivolja så det täcker. Sätt i ugnen med alufolie som lock i 115 – 125 graders ugn i 2-3 timmar. Förvara i kylen om du inte ska äta direkt.
Ta fram formen med de färdigconfiterade kycklingbenen och sätt på värme i ugnen. Fräs risottoris, hackad lök och vitlök i smörolja. Späd med kycklingbuljong, jag använde tärning och vatten. Späd lite i taget och rör om då och då medan riset kokar försiktigt. Mot slutet, efter ca 30 minuter tillsätter man några klickar smör och riven permesanost. Sedan hade jag mina hårda små tomater som fick en chans och åkte ner i risotton och fick stå på värme innan serveringen.
Jag fräste kycklingbenen i stekpannan så de skulle få lite färg. Skedade upp risotton i djupa tallrikar och lade de nystekta kycklingbenan ovanpå. blev väldigt saftigt och gott!