Kycklingbitar med sallad

bbOZdkNljI3g0NvH7cwqVFeKsnjNJ0h0Zgml0NjUQ-I

Efter en fantastisk vårdag, lunch med goda vänner på stan, konsert med Västerås Sinfonietta samt Nisse Landgren och Christian Lindberg på trombone, blev det en enkel avslutning på dagens kulinariska resa.

Hade köpt en rejäl närproducerad (Hagby Gård utanför Enköping) kyckling (2 kg) som jag styckade upp i två fina bröstfiléer, låren i delar och likaså vingarna i två delar med de yttersta bitarna bortskurna. Stoppade vingspetsar och skrovet i plastpåse för senare buljong/soppakok. Kryddade kycklingdelarna med lite smått och gott från kryddförrådet, grillkrydda, provencalskt, fyra kryddor, svartpeppar från kvarn och salt. Lite smörolja över och så en stektermometer i bröstfiléerna. Körde 185 grader varmluft och tog ut bröstfiléerna när de kommit upp i 70 grader. De övriga delarna, de med ben, fick stå inne ytterligare 10 minuter. Bröstfiléer och två kycklingben fick svalna av och åkte sen in i kylen för senare användning.

Preparerade två tallrikar med salladsmix, ett äpple skuret i tunna skivor, lite örtolja och ett par klickar pepparsås.

Serverade salladstallrikerna med en del av kycklinglåret på var tallrik och så vingdelarna. Ett ekologiskt Riojavin fick bli pricken över i-et.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.