Älgbiff med gräddstuvade kantareller och råstekt potatis

Älgbiff med stekt potatis

Skogens mat, igår blev det djupdykning i frysen, älgbiff från det egna jaktlagets skördar och egenhändigt plockade kantareller från samma marker. Det är närproducerat och naturligt så det heter duga!

Hade tinat den lilla biffbiten och sedan låtit den ligga framme i rumstemperatur ett par timmar innan tillagningen. Jag fräste de tinade kantarellerna i teflonkastrullen tillsammans med lite finhackad lök. Kryddade med salt och peppar och spädde ut med grädde som sedan fick sjuda en stund. Ställde åt sidan på varmhållning.

Skivade färsk potatis som fick fräsa i smörolja i stekpannan. När det blivit lagom färg efter lite omrörning och vändning av skivorna vred jag ner på svag värme. Kryddade älgbiffen runt om med hemgjord grillkrydda och lite salt. Brynte biffen på båda sidor, sedan fick den eftersteka till önskad grad, jag vill ha en kärna i mitten medan hustrun föredrar något mera stekt. Lade över biffen på en skärbräda och täckte över med folie. Hällde lite vatten i pannan och vispade runt och lät sedan skyn gå ner i potatispannan där den fick puttra bort så potatisen blev riktigt klar.

Serverade biffen i skivor, de lite tunnare och mera stekta till frun och mittbitarna till mig, med den stekta och bräserade potatisen och de gräddstuvade kantarellerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.