Återanvänd kalvstek, nu med gräddsås

yU-Hr5QBnAF1IN4onQ1e7GEsK3hbqj-6E-lKVGSkw6g

Igår blev det snabb mat till middag. Idag är det recykling av kalvsteken från i lördags, tog inte så mycket tid och kraft det heller.

Jag ”skrämde upp” kalvsteken i ugnen, 150 grader varmluft, medan jag fixade resten. Hade givetvis sparat vätskan som blev när jag körde kalvsteken i ugnen i lördags, guld värd som bas till såsen idag! Kokade upp vätskan i en kastrull och reducerade lite, spädde sedan med grädde som fick sjuda en stund till den tjocknade en aning.

Hade delikatesspotatis som jag sköljde och delade i halvor och råstekte i smörolja tills de blev färdiga. Mot slutet av stekningen makade jag undan potatisen lite och gjorde plats för några blomkålsbuketter som jag först skivade. De fick steka några minuter på varje sida, blev en god och krispig brytning!

Serverade den nu ljumma kalvsteken i skivor med den råstekta potatisen, blomkålen, gräddsåsen och ett par skedar gelé, hade faktiskt hemkokt sådan gjord på paradisäpple och lite rosmarin, smakade bra. Jag gjorde en liten snabb inläggning (ättika, socker och vatten efter behag) av slanggurka också, den här gången med dill som smaksättare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.