Pankopanerade kycklingfärsschnitzlar med rostad butternutspumpa och smörsås.

Blandade till färsen med en äggula, salt och nymalen svartpeppar redan på eftermiddagen och ställde den i kylen så den skulle ”sätta sig” lite. Skalade butternutspumpan, tog bort kärnor och skar i bitar. Blandade med hackad lök, pressad vitlök, flingsalt och olivolja i en ugnsform och körde i 200 graders ugn tills bitarna hade angenäm konsistens. Rörde om ett par gånger under rostningen.Finhackade en halv gul lök och pressade en vitlöksklyfta och sjöd tillsammans med ca 2-3 dl vitt vin till såsen. Lät sjuda tills knappt hälften av vätskan återstod. Tillsatte en äggula och rörde samtidigt ner ett antal rumsvarma smörkuber, smakade av med salt och vitpeppar och höll varmt på mycket svag värme. Sist tillsatte jag finskuren gräslök.Gjorde tunna biffar av kycklingfärsen, vände i mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i panko och stekte sedan schnitzlarna på medelvärme så de fick fin färg. Lade successivt över i ugnsform och lät eftersteka i ugnen till innetemperaturen kom upp i 70 grader. Serverade schnitzlarna med den rostade pumpan, såsen, lite sallad och tomat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.