Kycklingbröst i dragonsås

Medverkade som gäst vid ett digitalt Rotarymöte idag, ”hemma hos” där jag lagade kycklingbröst i dragonsås.
Kokade upp vatten med lite salt, delade kycklingfiléerna lite diagonalt på längden, blir tunnare och därför snabbare genomkokt, om man nu har brådis. Lät koka upp och skummade innan jag kompletterade med svartpepparkorn, vitpepparkorn, lagerblad, en grovskuren lök och tärningar av rotselleri. Lät sedan sjuda i ca 10-15 minuter, tog ur kycklingen och fortsatte att reducera kokbuljongen för att få mera koncentrerad smak. Silade sen av kryddor och grönsaker, gjorde en bottenredning och spädde med den silade buljongen, tillsatte torkad dragon, en skvätt grädde och smakade av med lite vitvinsvinäger, funkar för övrigt med vilken syra som helst. Skar kycklingen i bitar och lade i såsen så allt blev varmt.

Serverad med kokt gulbeta och potatis. Tunnhyvlade lite rödkål på toppen för att få lite extra färg på upplägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.