Kolgrillad flappstek med ugnsbakade primörer och plommonchutney

Första gången jag köpte flappstek, en bit nötkött från bringan och ”släkt” med flanksteken om jag förstått det hela rätt. Köttet är grovt men smakrikt och skall skäras tvärs fiberriktningen i tunna skivor när det har tillagats.

Marinerade köttet i Caj´P:s Persilade BBQ Oil några timmar i kylen, lät sedan stå framme någon timma innan jag grillade det i het kolgrill. Hade kunnat tänkt mig lite mera rosa kött men hade fått önskemål om welldone, så vad gör man. Lät vila i ca 10 minuter under folie och skar sedan upp i tunna skivor och serverade med grillad tomat, ugnsrostade polkabeta, morot, rödlök och potatis med olja, flingsalt, rosmarin och timjan. Till det en plommonchutney som jag gjort för några år sedan som jag hade kvar i kylen, smakade mums, tror man kan ha såna saker hur länge som helst bara man förvarar kallt och att det är tillräckligt mycket socker i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.