Stekt och fylld kycklingfilé med brysselkål, kokt potatis och skysås.


Skar upp en ficka på kycklingfiléerna och vek ut dem, kryddade med salt, torkad salvia och en gnutta chiliflakes. Fyllde sedan med bacon, soltorkad tomat och en bit ost och vek sedan ihop och band ett snöre runt. Kryddade med salt, salvia och chiliflakes även runtom och vände i lite mjöl. Stekte sedan i smörolja så filéerna fick färg runtom. Ställde in i 140 graders ugn. Mot slutet hällde jag i en skvätt grädde i pannan och lät sedan gå färdigt till ca 70 graders innertemperatur. Tog ut och lät vila i pannan.
Serverade kycklingen uppskuren i skivor på den kokta och smörslungade brysselkålen med kokt potatis och skysåsen, sen lite grönt förstås.
En flaska rött blev det också, Côtes-du-Rhône!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.