Apelsinkyckling med asiatisk touch.


Hade benfri kycklingklubba som jag skar i bitar, kryddade med sellerisalt och cest från en ekologisk apelsin. Vände sedan i lite potatismjöl och lät stå någon timma kylen. Skar rödlök i klyftor och pak choi samt några halvtorra champinjoner från ”fyndhyllan” i kylen i bitar.
Fräste kycklingen i olja där den också fick gå färdigt. Hettade upp olja i en annan panna och fräste rödlök, pak choi, champinjoner och nudlar, smakade av med saften av en apelsin samt min asiatiska bassås, som är 2 delar ostronsås, 1 del kinesisk soja (den ljusare typen, inte den som är mörk och trögflytande), 1/2 del fisksås och 1/2 del strösocker.
Serverade grönsaker och nudlar med kycklingen ovanpå. Lite Sriracha på toppen gav lagom sting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.